Kørekort i Aalborg – Generhverv

  1. Del

Generhverv eller kontrollerendeprøve

- - Nyt tiltag nu online teori og teoriprøver- -

Betinget frakendelse af kørekortet0_0_0_0_137_190_csupload_21284057

Hvis du har fået en betinget frakendelse af kørekortet, indkalder politiet dig til kontrollerende køreprøve. En kontrollerende prøve består af en teoriprøve og en køreprøve. 
Du vil normalt få  måneder til at bestå den kontrollerende køreprøve.
Hvis du ikke går til prøve eller hvis du ikke består din kontrollerende køreprøve, bliver dit kørekort inddraget af politiet.
Handler din forseelse om spirituskørsel skal du gennemføre et A/T-kursus. Vær opmærksom på at der kan være lang ventetid på en ledig plads på et kursus. (læs mere om A/T-kursus her på siden)
Gælder dit kørekort til flere kategorier, skal du kun aflægge prøve i bil, men består du ikke prøven senest i 2. forsøg, skal du aflægge prøve til alle de kategorierne en ad gangen.

Vi har tre løsninger at vælge imellem – se dem her
Den sikreste vej - kr. 4.600
Indeholder: Fuldt teorikursus + online teori og teoriprøver -= kr. 2.400,- 3 kørelektioner á kr. 600,- = kr. 1.800 – Leje af bil til køreprøven kr. 800,-
Mellem vejen - kr. 4.000
Indeholder: Halvt teorikursus + online teori og teoriprøver 1400,- 2 kørelektioner á kr. 600,- = 1200,- Leje af bil til køreprøve 800,-
Billige vej - kr. 2.800
Indeholder: Online teori og teoriprøver 200,- 3 kørelektioner á kr. 600,- = 1800,- Leje af bil til køreprøve 800,-
Prøvegebyr til staten - kr. 1000
Prøvegebyr til staten betales særskilt og koster p.t. kr. 1000,- for generhvervelse eller kontrollerende prøve.


Hvad er  Ubetinget frakendelse af kørekortet.

Har du fået en ubetinget frakendelse af kørekortet, tager politiet dit kørekort. Når din frakendelsestid er overstået, kan du få kortet tilbage når du har bestået en kontrollerende køreprøve. En kontrollerende prøve består af en teori- og køreprøve.
Gælder dit kørekort til flere kategorier, skal du kun aflægge prøve i bil, men består du ikke prøven senest i 2. forsøg, skal du aflægge prøve til alle kategorierne en ad gangen. Handler din forseelse om spirituskørsel skal du gennemføre et A/T-kursus.
Vær opmærksom på at der kan være lang ventetid på en ledig plads på et kursus. (læs mere om A/T-kursus her på siden) En frakendelse p.g.a. spirituskørsel er altid på mindst 3 år, hvilket medfører at du aflægge prøve til alle kategorier du ønsker generhvervelse til.

Vi har 3 løsninger at vælge imellem –


Hvad er Kontrollerende Køreprøve
En kontrollerende køreprøve består af en teoriprøve og en praktisk prøve. Der kræves ikke lægeattest til en kontrollerende køreprøve. Der er ikke krav om køreundervisning, men det kan være en god idé at tage et par undervisningslektioner hos en kørelærer, inden du skal aflægge prøven. Teoriprøven består af en serie på 25 billeder, hvoraf de 20 skal være korrekt besvaret. Her i Aalborg foregår teoriprøven i Jyllandsgade 24 (obs. Det er ikke på politigården, men godt gemt i en gård bag BMW) Køreprøven foregår fra samme sted, og starter med at du bliver overhørt i kontrol af bilen (bremser, dæk, styretøj, lygter o.s.v. Gælder dit kørekort til flere kategorier, skal du kun aflægge prøve i bil, men består du ikke prøven senest i 2. forsøg, skal du aflægge prøve til alle kategorierne en ad gangen.

Vi har 3 løsninger at vælge imellem –

Hvad er ANT-kursus (Alkohol, Narko, Trafik)
Hvis du har fået et kørselsforbud eller en betinget frakendelse p.g.a. spirituskørsel, kan du begynde på første ledige kursus. Det er en balancegang at finde det rette tidspunkt for deltagelse i A/T-kursus. Det er godt at tage kurset så tidligt, at du er klar til at starte på generhvervelsen af kørekortet så snart du må. Samtidigt skal du heller ikke være alt for tidligt ude, for ved indlevering af ansøgningen om en kontrollerende køreprøve må A/T-kursusbeviser, højst være ét år gammelt. Hvis kurset er gennemført før den 1. januar 2011, kan det dog anvendes, uanset hvornår det er gennemført, og kun i forbindelse med én generhvervelse af førerretten.

Har du mistet kørekortet pga. alkohol, skal du ha´gennemført et godkendt A/T-kursus, før du kan generhverve dit kørekort.
  1. Du kan læse udførligt om reglerne her på politiets hjemmeside
  2. Oplysninger om ANT kurserne findes her
  3. Pjece om ANT kursus kan downloades her
  4. Tilmelding til ANT kursus kan ske her